Bilmeden Gelen Doğrular


Beşiktaş gün geçtikçe oynadığı oyunun üstüne koyuyor. Her takımın belli zamanlar performansının yükseldiği iyi dönemler olur. Bu performansı belli standartta devam ettiren ise sezon sonu mutlu sona ulaşır. Beşiktaş’ın ki geçici bir yüksek performans mı, yoksa belli seviyede sezon sonuna kadar gidecek mi bilmiyoruz. Ancak bu performansın sahaya yansıtılmasında çok açık katkıları olan oyuncular mevcut.

En başta Hilbert’i burada konuşmak gerek. Toraman’la başlayan, Ekrem ile arada devam eden, sonra yine Toraman’a dönülen sağ bek tercihinde, Toraman’nın sakatlığı Hilbert’i ilk 11’e yerleştirdi. Her iki oyuncunun da sakatlık yaşaması, sonu hayırlı bir olaya vesile oldu. Tıpkı geçen sene sakatlıklardan sonra Ersan’nın düzenli oynaması ve takımın önemli bir parçası olması gibi. Hilbert için konuşurken, Gökhan Gönül gibi bir sağ bek benzetmesi yapamazsınız. Ancak Hilbert, Toraman ve Ekrem gibi alternatiflerinizin tam arasında bir oyuncu. Ne Ekrem kadar savruk, nede Toraman kadar hücumu etkisiz. Hepsinden az az, yettiği kadar. Hilbert’in sağ bek bölgesine geçmesinden itibaren önünde yer alan Quaresma’nın performansına bakıldığında aynı oranda yükselişe rastlamak mümkün.


Hilbert kadar takıma katkı yapan bir diğer oyuncu, Veli Kavlak. Herkes onun rotasyonda yer alacağını, kupa ve ligin kolay maçlarında sahada yer alacağını düşünüyordu. Ancak Fernandes’in ve Guti'nin disiplinsizlikleri nedeniyle takımdan kesilmesi Veli’ye yer açtı. Aynı Hilbert gibi Veli’de sahada yapılması gerekeni gerektiği kadar yapıyor. Top tekniğinin Fernanades ve Guti’den çok düşük olduğu aşikar. Ancak mücadele etmesi, takımın şu an ihtiyacı olan top tekniğine sahip bir futbolcudan daha çok ihtiyacı olan özellik. Özellikle Quaresma ve Simao’nun beraber kanatlarda yer aldığı bir takımda, Veli’nin oynadığı pozisyondaki oyuncunun top tekniğinden daha fazla şeyler göstermesi gerekli takımda. Veli’de bunu sağlıyor. Pres yapıyor, top kazanıyor. Olabildiğince kanatlara ve hücuma çabuk top ulaştırıyor.

Beşiktaş şu an ideal kadrosuna ulaşmış gözüküyor. Carvahal’in takımın başına hazırlık maçı yapmadan gelmesi, takımın şu haline bu kadar geç gelmesinin sebebide olabilir. Takımı çok geç tanıdı ve hatta hala tanımaya çalışıyor. Ernst, Hilbert, Necip ve Veli tercihleri de bu sıkıntının yaşandığının kanıtı. Ancak her ne olursa olsun, Beşiktaş sahada Fernandes’e, Guti’ye, Toraman’a ihtiyaç duyacak. Veli, Hilbert, Ernst, Necip tekrar kazanıldı. Ancak onlarında bir şekilde takıma dahil edilmesi lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder