Beşiktaş 4 - 2 Kayserispor ( Kaptan'la alınan nefes)

Schuster’in gitmesinden sonra Tayfur Hoca’nın takım üzerinde çok fazla oynamayacağını Ernst’in takıma yeniden döneceğini tahmin ediyorduk. Kadro seçimi herkesin beklediği gibiydi ancak Sivok yerine Ferrari’nin tercihi ve Hilbert’in kadronun dışında kalması gecenin ilginç yanıydı. Schuster’i, Ferrari’yi oynatıyor diye eleştiren kesimin, galibiyetten sonra Tayfur Hoca’yı takdir etmesi de bir o kadar şaşırtıcı. Beşiktaş’ın, önceki maçlara göre daha dirençli olması da en muhtemel olaydı. Buna rağmen çokta hızlı başlayamadı Beşiktaş, Kayseri’de alışıldık temposunda uzaktı. Buna rağmen Ekrem’in hatasıyla 22. dakikada golü buldu, Kayseri. Ernst ve Necip’in oluşturduğu orta saha hem direnci yükseltmiş, hem de Guti’yi fazlasıyla rahatlatmıştı.

İstediği tempoyu yapamasa da Beşiktaş, Simao’nun verilmeyen penaltısı sonrası kıpırdandı, buna tribünlerde dahil oldu. Mahmut Özgener başta olmak üzere herkes nasibini aldı. 2. yarı Almedia değişikliği ile Beşiktaş kıpırdanmaya başladı. Almedia’nın en yararlı bir özelliği de, doğru yerlerde mevzilenmesi. Pozisyon bilgisi Bobo’ya göre çok daha iyi bir oyuncu. Attığı 2 golde de bunu rahatlıkla gördük. Quaresma, ortaladığı topta Almedia’nın nerede olabileceğini kolaylıkla tahmin edip, rahatça ortaladı. Hemen akabinde Ernst ile bulduğu golle öne geçen Beşiktaş, Quaresma’nın enfes golüyle iyice rahatladı. Daha sonra hakem ilk yarıda vermediği pozisyonun aynısında Kayserispor’a penaltıyı verip, oyuna Kayseri’yi de ortak etse de Almedia attığı golle skoru belirledi.

Beşiktaş için bu maçta göze çarpan en önemli özellik artan pres gücü ve Guti’ye rahatça ulaştırılan toplar. Bu iki olayda Ernst ve Necip’in performanslarına bağlı olarak gelişti. Ancak her şeye rağmen belirleyici bir maç niteliğinde değil, Kayseri maçı. Kayseri’nin gözle görülür bir düşüşü var. Buna rağmen Beşiktaş’ın kazanacağı ard arda iki maç bütün takımı rahatlatacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder