Türk Futbolu'nun Kaderi Değişebilir - 2013 U20 Dünya Kupası

U20 Fifa Dünya Şampiyonası, 2013 yılı organizasyonunu düzenleme hakkı Türkiye'ye verildi. Orta vaade de Türkiye'nin düzenleyeblieceği, futbol adına en büyük turnuvaydı. Yaş kategorisi olarak çok önemli bir turnuva, dünyanın bir çok yıldızının bu turnuvada yer alıp, buradan parladığını veya zaten parlamış genç yeteneğin turnuvaya iştirak ettiğini hepimiz biliyoruz.

Seyirci olarak bizim bu yıldız adaylarını veya yıldızları izleyebilme sanşsını yakalamamız ayrı bir güzellik. Ancak birde seyirciliğin yanında, izlediklerini icraata dökmesi gerekenler yer alacak tribünde. Türkiye'de ki futbol kulüpleri için inanilmaz bir fırsat. Doğru scouting ekibi kurmayıp, onları izlemeye üşenen "yönetici" grubunun ayağına geliyorlar. Birçok yıldız adayına ulaşmanın hesapları şimdiden yapılmalı, zira çok bir vakit yok turnuvanın tarihine.

Ayrıca asıl önemli bir diğer noktada, U20 Dünya Kupası'nda yer alacak takım, bugün ki U17 takımından gelecek oyuncular. Bu takıma daha fazla özen gösterilip, temellerinin daha sağlam atılması gerekli. Zaten bunlar normal şartlarda yapılması gerekenler, ancak ülkemizde birşeyler sebep olmadan hareket etmek neredeyse imkansız olduğundan bu bizim için ve Türk futbolu için ümit verici bir olay. Turnuvada yaşanacak bir başarı, kurulacak iyi bir jenerasyon A Milli Takım içinde çok büyük bir fırsat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder