Dinamo Kiev, Stoke City ve Maccabi...


Avrupa'da, kanser olma yolunda bir maç daha izlettiren Beşiktaş'ın, Avrupa Ligi'nde ki rakipleri belli oldu. Rakipler pek fazla yabancı değil, geçen sene bizi dağıtarak tur atlayan Dinamo Kiev, Tuncay'dan dolayı yakınen takip ettiğimiz Stoke City ve K. Erciyes'in zamanında elediği takım olan İsrail'den Maccabi Tel-aviv E Grubu'nda rakiplerimiz oldu.

Dinamo Kiev, bu sezon Şampiyonlar Ligi ön elemesinde elenerek, Avrupa Ligi'nde oynama hakkı kazandı. Stoke City ise ligde ve kupada gösterdiği başarılı performansın ardından kupa finalisti unvanı ile Avrupa Ligi'ne adım attı.


Geçen sene çektiğimiz harika kuradan sonra bu sene çekilen bu kura biraz sert oldu. Grupta Porto kadar bariz favori takım olmasa da, Cska Sofya kadar güçsüz bir takımda bulunmamakta.

Beşiktaş için bu kuradan sonra içeride oynayacağı 3 maç ve deplasmanda Maccabi'den alınacak bir galibiyet, gruptan çıkmanın anahtarı olabilir. Ancak Beşiktaş liderlik istiyorsa bunlara birde Stoke ve Dinamo maçlarının tamamından puan çıkartması gerekebilir.

Özellikle oynanan 2 Alania maçından sonra biraz umudumuz kırılsa da, yerine oturan ve ritmini bulan bir Beşiktaş bu grupta ilk ikiye girmekte çok fazla zorlanmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder