Erkek Basketbol Sezonu Açtı

Beşiktaş Basketbol Takımı yeni sezona çok fazla sürpriz yaparak başlamadı. Eskiden iyi başlar, sonra krizlerle alt-üst olurduk. Şimdi krizin tam göbeğinde başladık. Beşiktaş Basketbol Takımı, Ocak ayında sponsorun sözleşme yenilemeyeceği belli olduğu halde bir sponsorla anlaşamadı. Ve rakiplerinin sponsor desteği ile birlikte çok iyi kadrolar kurduğu bu senede, şubenin kendi bütçesinin çok üstünde kadro kurdu. Özellikle daha 4 ve 5 numaralara transfer yapılacağı düşünüldüğünde, kadro oluşturmak için harcanan paralarda fazlasıyla Y. Demirören’nin cebine kalacak şube. Hal böyle olunca da, amatör branşların kulüplerin sırtında yük olduğunu düşünen bir kişiye muhtaç şekilde yola çıkılması ne kadar doğru?

Basketbol’da yeni sezon açılırken, yaşanan sıkıntılar sadece sponsor değil elbet. Altyapıdan çıkan oyuncuların bir bir elden kaçması olayın diğer boyutunu oluşturuyor. Ayşe Cora’nın, sırf sözleşmesinin yenilenmesi gerektiğinden haberdar olmayan yöneticiler yüzünden Galatasaray’a kaptırılması ve özellikle kadın basketbolda Türk oyuncu sıkıntısının bu kadar net bir şekilde yaşanırken bu hatanın yapılması kabullenebilecek şeyler değil.

Sırf reklam için Kobe’nin peşinde koşulması, lokavt sonrası kadronun düşünülmemesi, kapıda bekleyen Iverson krizi… Bunlar ise bahsedilmesi gereken diğer konular ama hepsinin tek bir çıkış noktası var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder