Makedon Efsanesi

Yıllar boyunca Dünya Kupası’na katılamamanın sonuncuda Brezilya takımını, kupadaki ‘’Milli Takımı’’ yapan bir ülkenin insanlarıyız. Hal böyle olunca Eurobasket2011’e erken veda eden Milli Takım yerine tutacak bir takım bulmak zor değildi. Hem tarihsel, hem de sahada verdikleri mücadele ve mazlumun yanında olma psikolojisi Makedonya Basketbol Takımı’na Türk desteğini fazlasıyla arttı.

Makedonlar ise bunun karşılığını yanlarında olan herkese fazlasıyla vermeye devam ediyor. Bu büyük başarının mimari Amerikalı Bo Mccalebb olsa bile, o artık Büyük İskender’in de önüne geçmiş bir halk kahramanı

Karadağ yenilgisi ile başlayan turnuva mücadelesi, Makedonlar adına sürekli artış gösteren bir performans ile ilerledi. Bunun en üst seviyesini ise dün oynanan Litvanya maçında yaşadık. Antic ve Smardziski’nin erken 2 faul almasın sonunda Litvanya’nın boyalı alan etkinliğini arttırmasına rağmen, Makedonya maç boyunca kendi temposuna uydurdu maçı. Son anlarda 3 sayılık atış yüzdeleri çok kötü olmasına rağmen başa baş girilen son 30 saniye ise tek başına bir maç gibiydi. Son 30 saniyeyi iyi değerlendiremeyen Makedonya, Songalia’nın verdiği ikinci şans ile İlievski’nin hayat öpücüğü takımı öne geçirdi ve Makedonya bugün yarı finalde.

Yarı final mücadelesinde İspanya karşısında yer alacak Makedonya’dan kimse galibiyet beklemiyor ve Makedonya sahada kaybetse bile, yine Türklerin tek tesellisi olan ‘’ Gönüllerin Şampiyonu’’ apoletini almış olacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder