Türkiye - Azerbaycan (Türkiye İlk 11'i)

                                  
Almanya ile oynanan maçtan sonra çok şey konuşuldu. Artık bu dakikalardan sonra söylenecek çok şeyin bir değeri yok. Bugün sadece 90 dakikalık bir fırsat varken, Türk Milli Takımı’nın elinde olan hiçbir şey yok. Almanya Milli Takımı’nı seçtiği için her fırsatta yerden yere vurduğumuz Mesut Özil’in, ayaklarından çıkan her topun kale çizgisini geçmesine duacı olacağız. Kaderin bir oyunumu bilmiyorum ama tam bize uygun bir ortamdayız. Bugün alınan sonuçlardan sonra her gazeteci, her vatandaş dün ağzından çıkan kelimelerin tam tersini söyleyebilir.

Hiddink, Azerbaycan’a karşı sahaya süreceği kadroyu açıkladı. Sahaya kısmen daha sert, daha fazla mücadeleci bir kadro sahaya sürmeyi tercih etmiş. Almanya karşısında sahaya çıksın diye cezasını indirmek için her şeyi yaptığımız Selçuk İnan’nın kadroda yer almamasının sebebi de bu olsa gerek.

İleride Kazım-Arda-Burak üçlüsüyle sürekli yer değişen, hızlı, gol vuruş becerisi yüksek, teknik kapasitesi iyi durumda olan bir forvet hattını, Hamit-Emre-Mehmet Topal ile hem baskı yapan, hem topu hızlı şekilde ileriye taşıyan bir orta saha kurgulamış Hiddink. Her iki üçlü grubunda, savunma ve hücumda birbirlerine vereceği destekle oldukça güçlü bir orta saha ve hücum hattıyla sahaya çıkıyoruz. Almanya maçında da aynı kadro düşünülebilinir miydi? Neden olmasın ama artık önümüzdeki kalan son maçı düşünmek zorundayız.

Azerbaycan’ı bir şekilde geçeceğimiz kanısındayım ama Almanya’nın Belçika karşısında fazlasıyla zorlanacağını ve bizim hiç hoşumuza gitmeyecek bir sonucun bile çıkabileceği duygusuna sahibim.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder