Kaybedenler:Takım, Taraftar, Teknik Heyet

Sayfalarca teknik-taktik analiz yapılmasına gerek olmayan bir maç oldu. Sinir katsayımız fazlasıyla artmış durumda ve İnönü her geçen gün çekilmez hale geliyor. Ancak bundan skorlar sorumlu değil, değişen ve yozlaşan taraftar yapısı. Onun için yazıyı başlıklar altına madde madde yazmayı daha doğru buldum.

Teknik filan
Schuster için geçen tartışmalarda en çok koruyan bir kişi bendim belkide. Ancak bugün Schuster bir çuval inciri mahvetti. Artık taraftarıda karşısına almış durumda. Schuster'i çok ilgilendirdiğini sanmıyorum, bence iyide yapıyor. Ancak bugün sahaya sürdüğü takımın, yaptığı oyuncu değişikliklerinin bir manası yok. İsmail'i 70 dakika boyunca 90 metre ileri- geri koşabiliceğini düşünmek, Mars'ta hayat olduğundan daha az ihtimalli bir olay. İleriye çıkmakta zorluk yaşarken, Aurelio'yu tutup, Ernst'i alması, Nobre'de hala ısrar etmesi, Necip'i Aurelio'nun yerinde düşünmemesi faturanın kendisine kesilmesine sebep oldu.

Schuster Dayı kendine gel artık
Schuster uzun süreden beri aramızda değil. Başka bir Dünya'da, başka bir boyutta yaşıyor. Kendisinde, takımda bariz bir şekilde konsantrasyon eksikliği görülüyor. Tabi bunda yönetimin yarattığı suni gündem, yaşanan olayların katkısı elbet ki var, ancak bu takımı toparlayacak birisi varsa oda kendisi. Bu maçtan sonra taraftarıda kendi karşısına almış durumda. Tabi ben Schuster'in bunu önemsediğinide düşünmüyorum

Seyricisiz oynasak daha iyi
Her geçen gün iğreniyorum bu taraftar kitlesinden. Saçma sapan bir hal alıyoruz. Islıklar, futbolcuya edilen küfürler, Schuster'e yapılanlar... Maç başında bayrak sallamak dışında bu maç adına hiçbir şey yapmadılar. Her kaybedilen topta lanet okundu. Schuster istifaya davet edildi, sahamızda 4 gol yedik ve hala maç sonu derdimiz Fenerbahçe'ydi. Quaresma'nın sorumsuzca gördüğü kırmızı kart alkışlandı takdir edildi, Erhan daha oyuna girerken idam edildi. Ve kısa bir not daha; Quaresma'ya bağırılanda çıkan ses, uzun süreden beri '' Beşiktaş'' olarak çıkmıyor. Derdimiz Beşiktaş olmaktan çoktan çıktı.

Bundan sonrası
Kiev'de ufak çaplı bir mucize değil, bildiğin en büyüğünden lazım tur atlamak için. Ligde zaten havlu atılmış durumda, elde sadece kalan bir Türkiye Kupası var. Gelecek sene bir şekilde Avrupa arenasında yer alınması gerek. Bunun için tek yol kupa ise bu takımın bundan sonra ki tek derdide o kupadır. Schuster ilede en az 1 yıl daha devam edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder