Beşiktaş 72-81 F.Ülker

Beşiktaş adına ilklerin yaşandığı Türkiye Kupası'nda, bir ilk daha yaşanıp kupaya uzanılamadı. Emir Preldzic'in insan üstü performansı, yerlilerin sıfıra yakın katkısı kupa önünde ki engeli oluşturdular. Ancak maçın kaybedilmesinden daha çok takımın kısa sürede nereye gelebildiğini görmek önemli bu turnuvada. Çok kısa bir sürede maç sonunu oynayabilen bir takım oluşturuldu. Nitekim Burak Bıyıktay zamanında kaybedilen nice maçlar son dakikalarda gerçekleşti. Özellikle Avrupa arenasına yapılan vedada en önemli unsurdu. Türkiye Kupası'nda ise Efes ve Trabzon maçları kazanıldı ve finale çıkıldı. Takımın dirençi arttı, savunma azda olsa geliştirildi. Bunlar Beşiktaş için turnuva ve geleceğe dair olumlu noktalar. Beşiktaş sene başından beri olumlu işler yapıp devam etseydi, kadro yapısı ve oyun iyi olsaydı, ''Neden kaybedildi?'' sorusuna cevaplar aranabilir veya bu durum sorgulanabilirdi. Ancak bugun konuşulması gereken; takımın kısa sürede hangi seviyeye geldiğidir.

Maça dair ise çok fazla konuşulacak konu yok. Fenerbahçe'nin dış şutlarda diğer maçlara nazaran daha az yüzdeli oynadığı bir maçta, ilk yarı gereken darbeyi indirmek gerekirdi. Ancak yabancı oyuncuların dışında fazla katkı alamama sıkıntısı Beşiktaş'ın maçı kaybetmesine neden oldu. Özellikle Chatman dışında guard sıfatına uygun bir oyuncu olmaması, set kucümlarını sınırlandırdı. Bu durumda Beşiktaş için sezon içinde, bu tip maçlarda sıkıntı yaratmaya devam ediyor. Beşiktaş'ın, finalde kazanabilmesi için savunma ve hücumu en iyi şekilde yapması gerekliydi. Hücumu idare etsede, yapamadığı savunma adeta başına iş açtı. Özellikle ikinci yarı Emir'in yarattığı eşleşme sorununa çözüm gelmeyince, Fenerbahçe'nin ikinci yarı attığı 44 sayının, 30'u Emir'den geldi ve Türkiye Kupası finallerine etkileyici performansla ismini yazdırdı.

Yazının başındada belirtilen gibi bugün kupada neden kaybedildiğinden daha çok takımın hangi seviyeye çıktığı dikkate alınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder